Tanden bleken is een opkomende trend, vooral op social media. Veel bekende nederlanders gingen jou voor en je ziet het mooie resultaat van hun witte tanden . Het is hip en iedereen vanaf 18 jaar kan het doen 😁

 

AFSPRAAK plannen DOE HET NU 

 

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op je tanden. Dit zijn de verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen.

 

In onze nieuwe salon 😁by Peet's

 

-    Wittere tanden in korte tijd

-    Altijd een persoonlijke benadering en aandacht 

-    Een aantrekkelijke prijs

  Comfort en ontspanning in onze behandelstoel 

      (Geheel vrijblijvend als u dit wilt met massagefunctie)

-    Kleurbepaling vóór en ná de behandeling

 

Hoelang duurt een bleekbehandeling en wat is het resultaat?

De tijdsduur van een behandeling hangt af van de bleekmethode. Bij een bleekbehandeling in onze salon ziet u vaak na anderhalf uur al resultaat. Daarom bieden wij ook verschillende behandelingen aan. Per sessie worden uw tanden meestal 1 tot 2 tinten lichter.

Hoe werkt tanden bleken?

Voorafgaand aan de behandeling krijgt u van ons een vragenlijst. Wanneer uw tanden geschikt zijn voor de behandeling, reinigt u eerst het gebit. Zo bereiken we het optimale effect van het bleekproces. Voordat we de bleekgel aanbrengen, schermen we uw tandvlees af. Daarna brengen we de bleekgel aan en worden uw tanden gedurende twintig minuten bestraald met een lamp. Na twintig minuten brengen we de nieuwe bleekgel weer aan. Dit proces herhalen we twee of drie keer, totdat het gewenste resultaat is behaald.

Wat is het resultaat van tanden bleken?

Het resultaat van tanden bleken verschilt per persoon, omdat de basiskleur van het tandbeen bepalend is voor het uiteindelijke resultaat. Als uw tandbeen donkerder is dan dat van iemand anders, dan zullen uw tanden ook minder wit worden. Daarnaast zullen gebleekte tanden op den duur ook verkleuren door veroudering. Verkleuring gaat sneller wanneer u rookt of kleurstofrijke eten en drinken nuttigt.

Hoe lang mag ik niet eten na tanden bleken?

Ons advies is om minimaal één uur te wachten met eten en drinken. Water drinken kan geen kwaad. Daarnaast raden we af om zuurhoudende en kleurstofrijke voedingsmiddelen te nuttigen in de eerste 24 uur na de bleekbehandeling. Ook adviseren we om de eerste 24 uur niet te roken.

Is tanden bleken permanent?

Nee, op den duur zullen uw tanden weer gaan verkleuren. Het effect van tanden bleken blijft langer zichtbaar als u weinig zuurhoudende dranken drinkt of voedsel met veel kleurstoffen eet. Ook roken zorgt ervoor dat uw tanden sneller verkleuren. Net zoals dat u naar de kapper gaat moet u ook uw tanden bijhouden.

Is tanden bleken pijnlijk?

Het kan zo zijn dat het gebit iets gevoeliger is na een bleekbehandeling, maar tanden bleken doet geen pijn. Tot 24 uur na de bleekbehandeling is het mogelijk dat uw tanden iets gevoeliger zijn. 

Is tanden bleken schadelijk?

Nee, tanden bleken is niet slecht voor uw tanden als u kiest voor een bleekbehandeling bij een gecertificeerde salon. 

Vanaf welke leeftijd mag ik mijn tanden bleken?

Als u 18 jaar of ouder bent.

 

Wanneer mag u GEEN tanden bleken?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Bij blootliggende tandhalzen of geïrriteerd tandvlees.

Bij overgevoeligheid voor licht.

Bij het gebruik van medicatie die reageert op licht, denk daarbij aan antibiotica e.d. vraag hierbij om advies bij de apotheek of huisarts.

Als u gaatjes heeft, (mits deze in het gebied zitten dat word gebleekt) kan er niet worden gebleekt, laat deze eerst behandelen.

Heeft u (<6 maanden) een chemokuur gehad, dan mogen wij uw tanden niet bleken. 

Let op!

Kronen, Facings of vullingen kleuren niet mee